Još od vremena svog nastanka Prag je uvijek imao važnu ulogu u povijesti češkog naroda kao i u povijesti Europe.

Prag je oduvijek bio glavni grad Češke kraljevine, u 14. st. i Svetog rimskog carstva, a krajem 16. st. i glavni grad Habsburške monarhije.

Od 1918-1992 Prag je bio glavni grad Čehoslovačke a od 1993. je glavni grad Češke Republike.

NaslovnicaBoravak u PraguVeleposlanstvo RH u Pragu
Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Češkoj Republici

Adresa:

V Pruhledu 9
16200 Praha 6
Češka Republika

Kontakt informacije

Telefon: + 420 235 090 801
Fax: + 420 233 343 464
E mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Uredovno vrijeme Veleposlanstva

(osim za blagdane u RH i Češkoj)
ponedjeljak - petak 8:00 - 16:00

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva

(za stranke)
ponedjeljak - petak 9:00 - 12:00

E mail za konzularne upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Diplomatsko osoblje:

mr. Frane Krnić, veleposlanik
Manja Tichá, tajnica, prevoditeljica 
Držislav Škeljo, savjetnik
Tomislav Vlahutin, drugi tajnik

 

Događanja u Pragu

 • Direktni letovi Zagreb - Prag

  Evo dobre vijesti - od ožujka 2015. godine uvode se direktni letovi Zagreb - Prag - Zagreb, svaki drugi dan. Cijena karte u jednom smjeru je 69 eura, povratne 99 eura po osobi. Tvrtka - AirCroatia. Sretan put )

 • Splitski Hajduk u Pragu

  Ove subote, 6. rujna 2014. godine, u Pragu će se odigrati prijateljska utakmica između Hajduka iz Splita i praške Slavije. Utakmica je dar članovima najstarije navijačke skupine u Češkoj Republici 'Odbor Pratel' koja slavi 50. rođendan.

 • The Vibrant Nine

  Etnički festival prepun boja, okusa, mirisa i ritmova slavi desetu godišnjicu jedinstvenim nastupom jazz zvijezde iz Južnoafričke republike, Melanie Scholtz. Posjetite ovaj događaj i pogledajte što nude pripadnici nacionalnih manjina u Pragu,...

 • Filmska glazba u Wallensteinskim vrtovima

  Glazba iz Harry Pottera, Veličanstvene sedmorke ili neke od bajki - u svemu ovome možete uživati u koncertu na otvorenom 27. kolovoza 2014. godine, u prekrasnim Wallensteinskim vrtovima. Koncert je simboličan poklon građanima Praga od njihovog...

 • Međunarodni festival suvremenog cirkusa i kazališta

  Ovaj međunarodni festival suvremenog cirkusa i kazališta predstavlja najbolje nove cirkuske kompanije iz cijeloga svijeta, predstave kazališta pokreta, klaunovske predstave, predstave za djecu, umjetničke i cirkuske radionice. Magična atmosfera...

 • Blago drevne Kine

  Ova jedinstvena izložba predstavlja pet tisuća godina povijesnog razvoja Kine, koji je rezultirao sadašnjom formom i oblikom te države. Do sada nije bilo izložbe ovakve ili slične vrijednosti u centralnoj Europi - dva vojnika svjetski poznate...

 • Praški Pride 2014

  Praški Pride Najveći i po mnogima najbolji Pride u istočnoj i centralnoj Europi, vraća se u Prag sredinom kolovoza. Festivalski program tolerancije namijenjen je ne samo gay, lesbian i transgender populaciji, nego i njihovim obiteljima, znancima i...

 • Tjedan Edvarda Muncha u Pragu 2013.

  Događaj posvećen jednom od najpoznatijih sjeverno europskih umjetnika i predstavniku ekspresionizma Edvardu Munchu (1863-1944), održava se od 27. do 30. studenog 2013, čime će se u Pragu obilježiti 150. godišnjica rođenja ovog poznatog umjetnika.

Vrijeme u Pragu

Brojač posjeta

Danas62
Ukupno88874

Currently are 3 guests and no members online

Grad stotinu tornjeva, Zlatni Prag, Magični Prag... samo su neki od naziva kojima se opisuje ovaj grad, često smatran srcem Europe. Površina grada je 496 km2, a u njemu živi sada nešto više od 1.250.000 stanovnika.

Osnovan je u devetom stoljeću na sedam brežuljaka sa obje strane rijeke Vltave, a sa neba ga pazi svetac zaštitnik Sv. Vid.

Češka Republika smještena je u srednjoj Europi i graniči s Poljskom, Slovačkom, Austrijom i Njemačkom. Na površini od 78.866 km2 živi približno 10.250.000 stanovnika. Neovisna je postala raspadom Čehoslovačke 1993. godine. Prema Ustavu je parlamentarna demokracija, a šef države je predsjednik koji se bira svakih pet godina.

Valuta je Češka Kruna (1 HRK = 3,32 CZK)

Ako niste znali, pivo je treće najrasprostranjenije piće na kugli zemaljskoj, odmah iza vode i čaja. Prvi moderni zapisi o postojanju piva dolaze nam upravo iz Češke Republike, a radi se o pivovari Žatec i 1004. godini. Prvo svjetlo pivo na svijetu napravljeno je u pivovari Plzen 1842. godine.

Česi godišnje popiju 156 litara pive po glavi stanovnika (Hrvati 82).

Go to top